• De slagers van Slagerij Gerritsen willen kwaliteitsvlees leveren voor een goede prijs. Ons vlees komt van wroetvarkens en Blonde d'Aquitaine runderen die Nederland geboren en getogen zijn. Omdat wij weten waar het vlees vandaan komt, kunnen wij een goede kwaliteit garanderen.

  Wij staan in de hele regio en zelfs ver daarbuiten bekend om onze lekkere worst. Fijne en grove verse worst, metworst en rookworst maken we in onze eigen keuken. 90% van de vleeswaren in onze winkel bereiden we zelf volgens ambachtelijk receptuur, net als onze soepen en stamppotten.

  Bij ons in de winkel krijgt u goed advies en is het altijd ouderwets gezellig. Wij nemen graag de tijd voor onze klanten. Vaak worden er hele gesprekken gevoerd en dat gaat niet eens altijd over vlees ;-).

   

 • Historie

  Op de plaats waar nu het moderne pand van Slagerij Gerritsen staat, was al sinds mensenheugenis een slagerij actief. Ooit was slagerij Th.W. de Reus er gevestigd, die de slagerij in de jaren ‘40 overnam van de heer Löwenstein. De zaken gingen voorspoedig en in de jaren 60 werd de slagerij gemoderniseerd. Jan Staring kwam in 1952 bij de Reus in de slagerij werken. Toen de Reus besloot om te stoppen nam Jan de slagerij over. 

  Rudy Staring nam op zijn beurt vervolgens het slagersmes van zijn vader over. De zaken bleven voorspoedig gaan en in 2003 werd een nieuwe winkel geopend. 

  Pascal Gerritsen werkte in die tijd al samen met zijn vader, Joop Gerritsen. Joop had 20 jaar lang een slagerij in Didam. Toen de slagerij na een grote brand in 2012 noodgedwongen moest sluiten, zag het er even somber uit. Gelukkig kon Pascal in dat jaar de slagerij van Rudy Staring overnemen. De vertrouwde naam "Slagerij Staring" is later omgezet naar Slagerij Gerritsen. Joop Gerritsen werkt nog wekelijks mee.

   

  (met dank aan Jan Bolder van Oudheidkundige Vereniging Didam voor de oude foto).